Så integrerar du Facebook med din hemsida

Med en egen sida på Facebook, en så kallad facebook-sida, kan ditt företag dela med sig av nyheter och information om vad som händer i det dagliga arbetet.

Besökare kan lägga till sig som fans, ladda upp bilder och prata med likasinnade. Facebook-sidan är lätt att underhålla med små statusuppdateringar.

 

I detta inlägg ska vi presentera vad en facebook-sida är och berätta hur en av våra kunder integrerat facebook med sin hemsida. Vi berättar också hur du kan låta facebook-sidan uppdateras automatiskt utifrån de blogginlägg du skriver på din hemsida.

På facebook finns det tre typer av sidor. Förutom de personliga sidorna går det också att skapa en facebook-grupp eller en facebook-sida. Med facebook-sidan kan ett företag nå ut till medlemmar på facebook.

 

Medlemmarna kan bli fans av företagets sida och därmed vara med och påverka innehållet på facebook-sidan genom att skriva kommentarer och ladda upp bilder. På sin facebook-sida kan företaget dela med sig av mer information än vad som presenteras på hemsidan, visa exklusiva erbjudanden och ge förhandsinformation till sina fans.

 

Nyckeln till en intressant facebook-sida är att hålla den levande med kontinuerliga uppdateringar. Det sker genom små statusuppdateringar men också genom att besökarna själva skriver kommentarer och lägger upp bilder. Du kan också låta blogginläggen från din hemsida publiceras automatiskt som inlägg på din facebook-sida vilket gör den ännu lättare att underhålla.

Så arbetar Pal Original med Facebook

Pal Original är ett träningsredskap för fotbollsspelare. Företaget DD Company AB som ligger bakom Pal Original har en facebook-sida där de kan kommunicera med sina fans. På facebook-sidan skriver de om vad som händer i företaget samtidigt som det finns bilder och video från större händelser. Deras fans är både privatpersoner, fotbollsspelare och fotbollstränare som är intresserade av deras produkt.

 

I dagsläget har de över 260 fans som följer dem på Facebook. Facebook-sidan är det första stället de släpper nyheter på vilket gör att deras fans ofta får förhandsinformation om vad som händer i företaget. För att hemsidebesökarna ska få möjligheten att ta del av samma information har de integrerat facebook-sidan med sin hemsida. Besök hemsidan för Pal Original för att se hur det ser ut.

Automatisk publicering av blogginlägg på din facebook-sida

I många fall är hemsidans blogg- eller nyhetsfunktion det ställe där man först berättar om nyheter i företaget. Ett sätt att hålla facebook-sidan uppdaterad är att låta dessa blogg- eller nyhetsinlägg automatiskt publiceras som inlägg på Facebook. På så sätt kan man spara tid eftersom man inte behöver skriva ett separat inlägg på facebook-sidan för varje blogginlägg som skrivs.

 

Läs mer

Etiketter: tips information

Kommentarer

 • vacation rentals in jerusalem • 4 april 2014 21:52:24
  Design is a funny word. Some people think design means how it looks. But of course, if you dig deeper, it's really how it works.
 • Henrik • 3 september 2013 16:34:53
  Hur kan ni godkänna den översta kommentaren på denna post när ni manuellt granskar/modererar dem?

  Det är ju en uppenbar spampost i syfte att få backlink, tom namnet idikerar på det. Googla innehållet och ni ser att EXAKT samma text finns på hundratals bloggkommentarer. Här är googlingen: http://bit.ly/1cC3RIS
 • Denna kommentar smet tyvärr av misstag igenom men är nu borttagen.

  9 september 2013 09:29:50

 • Kristin Johnsen • 15 april 2013 12:02:01
  Välkommen in på min hemsida där du kan få tips om att leva hälsosamt och även själv kommentera och ge tips i blogginlägg!
 • Bookmark It • 23 februari 2013 12:46:43
  det betyder att det har ett samband mellan blogg och Facebook ..
 • Ingolf • 27 november 2012 18:36:03
  Hej, vore bra om man kunde få ta del av svaret
  på frågorna som Hemsida24 svarar på.
  Vänligen Ingolf
 • Hej Ingolf! Många av de vanliga frågor vi får är besvarade i vårt hjälpcenter där du kan söka på dessa. Du hittar hjälpcentret här: http://www.hemsida24.se/help

  9 september 2013 09:31:30

 • Palle • 24 november 2012 21:53:23
  Att få automatisk publicering av blogginlägg på facebook fungerar inte efter 1oktober 2012. Tog ett tag innan jag hittade info på FB om det. :.(
 • meg • 4 juli 2011 08:13:34
  Tack för tipset. Om man som jag vill skapa en öppen sida för en sygrupp som jag är med i, gör man då som du visade? Gå till annonser osv. Kan då vem som helst gå in på sidan och se vad jag skrivit och se bilderna och lämna ev. kommentarer. Grejen är att jag vill ha en sida där vem som helst kan gå in utan att dom behöver vara medlem i Facebook.
 • Hej Meg
  Hör av dig till supporten så hjälper vid dig med detta.
  /Hemsida24

  8 augusti 2012 15:29:44

 • ann • 15 juni 2010 15:30:39
  Hej - fantastisk med information. När jag följer instruktionen ovan att integrera facebooksidan på hemsidan, ändras själva applikationen till höger så att "min sida" kommer upp. Jag klickar då vidare på "get code" och när den sidan kommer upp är själva sifferkoden tillbaka på "exempelbilden" dvs milk reklamen. Hur jag än vänder och vrider på det blir det bara milkreklamen som kommer upp som kod och blir synlig på min hemsida om jag klistrar in det. Vad kan jag göra?
 • Hej Ann
  Har svarat dig via mail.
  Mvh Mattias

  15 juni 2010 16:44:49

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Arkiv

Etikettmoln

Prova 30 dagar gratis. Inget kreditkort behövs.

Kom igång nu
 

Laddar...Laddar, vänligen vänta.


Just nu tar det lite längre tid än vanligt... Problem med Internet?
Prova att ladda om sidan.