Nyhet för e-handeln - Utökat fraktstöd

Nu kan du äntligen ställa in fraktpris beroende av produktvikt i e-handeln på Hemsida24.

Vi har städat upp i inställningarna för e-handeln, och delat upp inställningarna i flikar för bättre översikt. Under Frakt-fliken finns lite nyheter, nämligen möjlighet att ställa in fraktkostnad beroende av produktvikt.

E-handelns fraktstöd är uppdelat i två typer - Fast fraktkostnad och Viktberoende fraktkostnad.

Fast fraktkostnad är precis vad den påstår sig vara - Fast fraktkostnad för alla leveranser, oberoende av vikt. En ändring från tidigare är att detta fält nu skrivs exklusive moms. OBS! Era tidigare fraktkostnader är omräknade till exklusive moms (25%) för detta fältet!

 

Viktberoende fraktkostnad är vad vi kallar en "frakttrappa" där du helt enkelt matar in viktgränser och dess fraktkostnad. En beställning med en vikt mellan två fraktvärden i trappan väljer alltid steget som representerar den tyngre vikten.

Exempel:

 

Din frakttrappa ser ut så här:

Vikt Kostnad
0 gram 25:-
500 gram 80:-
1000 gram 120:-

Detta leder till följande fraktkostnader:

Totalvikt Kostnad
0 gram 25:-
250 gram
80:-
500 gram 80:-
750 gram 120:-
2000 gram 120:-

Vikter som är högre än frakttrappans högsta viktinställning får priset av den högsta viktinställningen.

I blocket Köpknapp ställer du in produktvikten under ett nytt fält. Här finns även ett fält som heter Specialfrakt. Om denna sätts till över 0 kr så kommer frakturäkningen för denna produkten ignoreras och denna summa användas istället.

Specialfrakt kan användas till exempel för extra skrymmande produkter som kostar mer att skicka än dess vikt indikerar.

 

Kvittot/Sammanställningen som skickas till dig och din kund är också tydligare, med en snyggare uppställning och mer utförlig information om olika momssatser.

 

 

/Oskar,

Utvecklare på Hemsida24

Etiketter: funktioner e-handel

Kommentarer

  • Johan • 3 mars 2010 20:13:51
    Fraktstöd i all ära. Jag anser att det ni har att vinna på att utveckla är att ta fram säljkn appar som ger möjlighet att välja "storlek", exempelvis S, M, L eller XL samt Strl 36, 37, 38 osv för skor tex. Det har nog många användare (hemsidor) nytta av. Frakten är ju en viktig bit också självfallet så all utveckling är naturligtvis positiv...

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Arkiv

Etikettmoln

Prova 30 dagar gratis. Inget kreditkort behövs.

Kom igång nu
 

Laddar...Laddar, vänligen vänta.


Just nu tar det lite längre tid än vanligt... Problem med Internet?
Prova att ladda om sidan.